Minnesord Charlotte Håkansson

Charlotte Håkansson, en kär och omtyckt kollega inom SFIS, har gått bort efter en tids sjukdom. 

Charlotte har en lång bakgrund i SFIS och har varit engagerad både i styrelsen för SFIS Syd och hon var även med och utvecklade SFIS Omvärldsnät. Hon var för oss och för SFIS en mycket engagerad och kunnig kollega, och med en stor generositet att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Charlotte började arbeta med biblioteks- och informationstjänster vid Ferrings bibliotek i slutet av 90-talet och fortsatte sedan vidare i läkemedelsbranschen. Hon kom att specialisera sig på omvärldsbevakning och analysarbete och var en tidig förespråkare av business intelligence. Senare kom Charlotte även att arbeta inom den akademiska världen och då vid SLU:s bibliotek, där hon med framgång introducerade sina idéer och kunskaper om vikten av omvärldsbevakning och analys för forskarvärlden. Även andra lärosätens bibliotek fick ta del av Charlottes kunskap eftersom hon alltid var villig att ge föreläsningar och hålla workshops inom dessa ämnen.

För SFIS har Charlotte betytt så mycket. Genom sitt arbete att tillsammans med Margareta Nelke utveckla nätverket SFIS Omvärldsnät bidrog Charlotte till att lyfta in nya idéer och arbetsområden till kollegorna i SFIS, framför allt i riktningen mot business intelligence. Hon hade en förmåga att skapa nya, spännande kontakter i företagsvärlden vilket betydde mycket för SFIS.

Charlotte var trogen SFIS och var ofta med på våra olika evenemang – alltid nyfiken, engagerad och med en stor generositet. Hon har betytt mycket för SFIS och dess idé – vi minns Charlotte och arbetar vidare i hennes fotspår.

 

För SFIS Syd,

Maria Johnsson

Maria Ohlsson (ordf.)