Ditt medlemskap & Ordföranden har ordet

Ditt medlemskap

På vår webb http://www.sfis.nu kan du själv uppdatera dina uppgifter, om du t.ex. bytt arbetsgivare, mejladress eller lokalförening.

Har du glömt vilken e-postadress du använder eller inte har kvar den längre, så skicka ett mejl till info@sfis.se så lägger vi in den nya till dig.

 Nu närmar vi oss 2018 med stormsteg och det betyder att det är dags att betala in medlemsavgiften, om du inte redan gjort det. Har du gått med i slutet av september eller senare så gäller din årsavgift även för 2018.

Varmt välkommen till nytt ett år med SFIS!

 

Ordföranden har ordet

Hej,

Som ny ordförande i SFIS nationella styrelse, vill jag verkligen tacka den före detta ordföranden Anki, vår viceordförande Charlotta och hela styrelsen för det stöd som jag har fått i att komma in i den nya rollen samt självklart ni som har nominerat mig. Jag har en spännande resa framför mig och jag ser fram mot den!

Som informationsspecialister har det kanske aldrig funnits en bättre tid för att utföra vårt professionella arbete och bidra med spetskunskap till våra arbetsplatser och informationssamhället i stort. Vi har nu framför oss flera möjligheter och utmaningar. Utifrån mitt eget perspektiv som bibliotekarie på Chalmers vid Institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande, vill jag bara nämna några som numera allt oftare dyker upp i vardagen: informationskompetens för professionen, forskningsdata, Open Science och Big Data. Ni som arbetar med andra frågor har säkert mycket mer att lägga till dessa teman. I vår förening har vi en otroligt stor rikedom av kompetenser. Vi har också en tradition och en vilja att hjälpa varandra i att förstå framtidens utmaningar och att på så sätt bli bättre informationsspecialister. Som organisation befinner vi i SFIS oss just nu i ett läge där vi behöver behålla och fördjupa de tidigare etablerade samarbetena med andra yrkesorganisationer, lärosäten, forskare och företag, samtidigt som vi vill utveckla och bygga nya broar samt hitta nya möjligheter, även internationellt.

Jag är ödmjuk inför min nya roll som SFIS ordförande och tar tacksamt emot er medlemmars förslag om andra spännande ämnen att jobba med, om nya nätverk att samarbeta i och allt annat som ni vill diskutera med mig och styrelsen. Jag hoppas också att jag snart har möjlighet att träffa er på en av våra kommande aktiviteter. Vi har redan flera evenemang planerade. Uppdaterad information om dessa hittar ni alltid lättast i kalendern på vår webbplats.

Sist men inte minst önskar jag och hela styrelsen (Charlotta, Carina, Elisabeth, Kristoffer, Maria, Tommy) – kanske lite i förtid – en trevlig julledighet och ett gott nytt år!

/ Marco